Onze opleiding

Gediplomeerd en bekwaam

Ontdek de mogelijkheden bij een bezoek aan onze club. Onze gediplomeerde opleiders maken u het schieten eigen door intensieve begeleiding, waarna u na een relatief korte periode zelfstandig kunt trainen en tevens kunt deelnemen aan de clubcompetitie.

Als introducé kunt u in beginsel gebruik maken van 3 introductielessen. Onze opleiders zullen u tijdens deze lessen laten proeven aan een aantal van de disciplines die onze vereniging rijk is.

Wanneer u besluit om lid te worden zult u vervolgens als aspirant gedurende 2 tot 3 maanden (afhankelijk van de ontwikkelsnelheid en aanleg van de beginnende schutter) worden onderwezen in de verschillende schietdisciplines. Te weten het staand pistool schieten, het knielend, liggend en staand geweer/karabijn schieten.

Onze opleiders zullen u stapsgewijs door de disciplines heen loodsen. Tijdens de trainingen wordt onder andere aandacht besteed aan: de veiligheid op de baan, veilig/verantwoord omgaan met wapens, schiethouding, ademhalingstechniek, richttechniek, hulpmiddelen bij het schieten (o.m. kleding en schoeisel, knierol, schiethandschoenen, transparant) en een stukje wapenonderricht.

Het eindresultaat zal zijn dat de aspirant na het afronden van zijn/haar opleidingsperiode zelfstandig de schietbaan op kan en weet hoe hij/zij in de gewenste schietdiscipline een veilig en gericht schot op het doel kan krijgen. De aspirant weet zichzelf dan te analyseren en corrigeren indien nodig.

Ook na het afronden van de opleiding staan de opleiders altijd klaar om nadere instructies te geven of hulp te bieden bij vragen van de aspirant.

© ’s Lands Weerbaarheid 2024